Občané se opět setkali se starostou

setkani se starostou 3-2012Obyvatelé obousměrný provoz na Bezděkově odmítají.


Dopravní situace v ulici Bezděkov ve Velkém Meziříčí byla hlavním bodem programu setkání občanů se starostou Radovanem Necidem. Opět však došlo i na digitalizaci kina, či nově na havarijní stav komunikace k Loupežníku.

Setkání proběhlo v malém sále Jupiter clubu výjimečně až druhý čtvrtek v měsíci – 8. března – a sešla se na něm velká skupina obyvatel zmiňované ulice. Lidem se nelíbí vedením města zvažovaná možnost obnovit na Bezděkově v úseku nad domem zdraví a základní uměleckou školou po letech obousměrný provoz. „Je to stará silnice, která je pro obousměrný provoz naprosto nevhodná – šířkou, stavebně ani podložím," argumentovali s tím, že komunikaci podpírá šest metrů vysoký taras, který už teď uhýbá a na povrchu silnice se v asfaltu táhne prasklina. Větší zatěžování komunikace by tak podle nich situaci zhoršilo.

Důvodem, proč se vedení města otázkou začalo znovu zabývat, je komplexní dopravní problém ve městě. „Jsou-li nějaké opravy, nehody na dálnici nebo jinde, město je ucpané a nelze jím projet, cestu nenajdou ani místní. Proto jsem sliboval, že se pokusíme město ‚odšpuntovat'," uvedl starosta Radovan Necid. Diskuzi o Bezděkově pak uzavřel s tím, že situaci ještě budou posuzovat odborníci a zatím není jasné, jaké nakonec budou reálné možnosti jejího řešení.

Nikdo kino nechce rušit, zdůraznil starosta


Skupina lidí kolem organizátorky petice za digitalizaci kina Jupiter clubu, či členové kulturní komise města přišli diskutovat o zachování kina ve Velkém Meziříčí. Je jisté, že jediným východiskem je jeho digitalizace, neboť podle slov vedoucí kina Hany Svobodové již nyní téměř není co promítat, neboť většina nových filmů již je k dispozici pouze na digitálních nosičích. Lidé se opět, stejně jako na minulém setkání, vyjádřili, že zrušit kino ve Velkém Meziříčí by byla škoda, neboť ne každý chce a může dojíždět do multikin.

Starosta podotkl, že aby se mohlo vedení města ve věci rozhodnout, potřebuje přesná čísla - ekonomiku kina i náklady na digitalizaci. Ředitel Jupiter clubu Milan Dufek již tato čísla pro vedení města na zasedání rady 21. března připravil. Má dvě varianty řešení digitalizace kina od dvou různých firem, obě jsou v technologii 2D, která je cenově výhodnější a navíc i méně náročná na další provoz. I tak se ale cena za digitalizaci pohybuje v rozmezí od 3 do 3,7 milionu korun.

Více čtěte v tištěném týdeníku Velkomeziříčsko ze dne 14. 3. 2012.

www.velkomeziříčsko.cz

Nahoru