Využijte E-BOX - usnadní třídění drobných elektrozařízení

DSC01076Město Velké Meziříčí se ve spolupráci se společností ASEKOL rozhodlo usnadnit občanům třídění vysloužilých malých elektrozařízení.


Každý občan má nyní možnost zanést
- video přehrávače, DVD přehrávače, radiopřijímače,  dálkové ovladače, sluchátka, - videokamery, digitální a analogové fotoaparáty včetně příslušenství (např. teleobjektivy, blesky apod.), herní konzole, videohry včetně ovladačů (joysticky, gamepady apod.),  elektrické hračky (např. autodráhy, vláčky, RC modely apod.), mobily, kalkulačky, telefony, discmany nebo MP3 přehrávače na Městský úřad Velké Meziříčí a zdarma se jej zbavit vhození do připravené nádoby, tzv. E-boxu.
E-box obsahuje nově i oddělenou část pro sběr akumulátorů a baterií

Do E-boxu nepatří: žárovky, zářivky.


E-box je umístěn na nové budově Městského úřadu Velké Meziříčí, v prostorách chodby, hned za vstupními dveřmi.


Kolektivní systém ASEKOL následně zajistí zdarma odvoz a ekologickou likvidaci.

Hlavním cílem vedle usnadnění třídění drobných elektrozařízení je také zvýšení množství sebraných malých spotřebičů. Ty totiž většinou končí v komunálním odpadu. Pokud se elektrospotřebič obsahující zdraví škodlivé materiály vyhodí spolu s běžným odpadem do popelnice, nedojde k jeho recyklaci, ale skončí na řízené skládce. Tak zcela zbytečně dochází k hromadění odpadu, který by mohl být znovu využit. Naopak pokud je elektrozařízení odevzdáno k recyklaci, je zajištěno, že drtivá většina vysloužilého spotřebiče bude opětovně využita. Šetří se tak přírodní zdroje a životní prostředí. Podrobnosti o třídění elektroodpadu najdete na www.elektrosrot.cz.

Nahoru