Baterkománie

soutěž

Dvacet měst (konkrétně jsou to města: Třešť, Třebíč, Telč, Počátky, Pelhřimov, Nové Město na Moravě, Moravské Budějovice, Ledeč nad Sázavou, Kamenice nad Lipou, Královské město Jemnice, Jaroměřice nad Rokytnou, Humpolec, Golčův Jeníkov, Chotěboř, Světlá nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Náměšť nad Oslavou, Polná a Velké Meziříčí) v Kraji Vysočina a Krajský úřad Kraje Vysočina se zapojilo do soutěže BATERKOMÁNIE. Jejím cílem je podpořit třídění a recyklaci baterií a přispět tím k ochraně životního prostředí.

Od 16. dubna do 15. října 2018 najdete ve všech zapojených městských úřadech sběrné nádoby označené logem soutěže, do kterých mohou úředníci, ale i běžní občané odevzdávat použité baterie. Vyhraje ten úřad, kterému se do sběrné nádoby podaří vybrat největší množství baterií v přepočtu na jednoho úředníka.

Vítězný městský úřad získá od organizátorů finanční příspěvek ve výši 50 000 Kč na podporu charitativního nebo obecně prospěšného projektu.

Pokud se chcete zúčastnit a chcete, aby právě naše město zvítězilo, můžete nás podpořit tím, že budete odevzdávat použité baterky do sběrného místa na městském úřadě (chodba Nové budovy radnice – odbor ŽP, chodba za vstupními dveřmi do budovy radnice na Spořitelně) anebo na sběrném dvoře.

Organizátory soutěže jsou nezisková společnost ECOBAT, která v České republice zajišťuje zpětný odběr a recyklaci baterií, a Kraj Vysočina.
V případě, že byste věděli o projektu, který by bylo možné výhrou podpořit, ozvěte se, prosím, na odbor ŽP, Bc. Fialkové, tel: 566 781 083, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Děkujeme!

Městský úřad Velké Meziříčí, odbor ŽP

pdfBaterkománie

baterie

 

Nahoru