Kamiony z města zcela vytlačit nelze

dopravaZahájení a první období opravy dálničního mostu Vysočina nad Velkým Meziříčím neprovázely vcelku žádné mimořádné dopravní komplikace ve městě.

Poslední dobou se však doprava na šestsetdvojce, tedy na průtahu městem stále častěji zhušťuje. Nejproblémovější období bývá mezi druhou a pátou odpoledne, hlavně pak ve čtvrtek a v pátek. Lidé se znovu opakovaně ptají, proč město nezakáže alespoň kamionům sjíždět z dálnice do Velkého Meziříčí. Jenomže to nelze.


„Jako město s tím nic neuděláme, vyhláškou to změnit nemůžeme. Zakázat sjíždět kamionům z D 1 do města může pouze dopravní policie, a to jenom v případě kritického stavu – to znamená tehdy, když se na dálnici stane havárie a odstranění jejích následků bude trvat delší dobu. Třeba, když se do sebe zaklesnou dva kamiony,“ znovu vysvětluje starosta města Radovan Necid. Upřesňuje tím svá předchozí slova, kdy zmínil, že v některých případech lze odstavit kamiony na dálnici. A kritický stav je právě ten případ. Takový zatím během opravy mostu na D 1 nenastal.

Více informací se dozvíte zde.

Nahoru