Dětské dopravní hřiště Velké Meziříčí

dětské dorpavní hřištěDětské dopravní hřiště (DDH) se nachází na ulici Oslavická ve Velkém Meziříčí.

DDH ve Velkém Meziříčí bylo dokončeno na přelomu října a listopadu roku 2010.

DDH je nedílnou součástí dětského hřiště na ulici Oslavická ve Velkém Meziříčí. Dětské hřiště zde vzniklo již na jaře roku 2010.

Stavebními úpravami již vybudovaného dětského hřiště se podařilo vytvořit plnohodnotné DDH, které obsahuje všechny prvky potřebné pro výuku a výcvik dopravní výchovy pro děti a mládež.

Součástí DDH jsou vodorovné a svislé dopravní značky, křižovatka osazená semafory a kompletní imitace železničního přejezdu včetně zabudované koleje v dlažbě. Všechny tyto prvky umožňují výuku nejzákladnějších dopravních situací, s kterými mohou děti přijít do styku v běžném životě.

 

Součástí DDH je i sklad jízdních kol (velikosti garáže pro osobní vozidlo). Při výuce dopravní výchovy organizované lektorem si budou děti moci tyto kola zapůjčit k výcviku na DDH. 

V těsné blízkosti DDH se nachází i dvě největší základní školy ve Velkém Meziříčí. V jedné z těchto základních škol (základní škola Oslavická 1800/20) je umístěna i učebna pro výuku dopravní výchovy.

Dopravní výchovu na dětském dopravním hřišti zajišťuje DÓZA – středisko volného času. Výuku dopravní výchovy je možno domlouvat u této organizace. http://www.dozavm.cz/dopravni-vychova/ 

Denním správcem hřiště je pan Milan Strádal, tel.: 605 426 265. Hřiště je pod správou p.o. Sportoviště VM – www.sportovistevm.cz

Dětské dopravní hřiště můžou využívat všichni zájemci nejen z řad škol, ale i z řad široké veřejnosti.

Provozní_řád_dětského dopravniho_hriste(pdf)

Provozní řád dětských hřišť (pdf)

Financování výstavby hřišť (pdf)

Nahoru