Město dnes spouští nový turistický web

w1Kam ve Velkém Meziříčí? Zejména turistům, ale nejen jim pomůže nový turistický portál. Spuštěn je právě dnes.

Turistický web Velkého Meziříčí není naprostou novinkou. Podobný byl dosud k dispozici na webových stránkách města. Ten nový má svoji vlastní adresu turistikavm.cz. Navíc je mnohem pestřejší, nejen na pohled, ale i informacemi. Ty jsou přehledně uspořádané.

„Právě spouštíme nový turistický portál Velkého Meziříčí. Chtěli bychom ho do budoucna propojit s novou destinací, kterou s dalšími městy bývalého okresu Žďár nad Sázavou společně vytváříme. Cílem všeho je propagace města a rozvoj jeho turistického ruchu," říká starosta Radovan Necid.

Základ portálu tvoří kategorie: O městě, Kam ve městě, Tipy na výlety do okolí a Turistické informační centrum. V nich lze nalézt krom obecných informací o historii i současnosti Velkého Meziříčí další konkrétní údaje. Statický plán města doplňuje jeho virtuální prohlídka. Nahlédnout podrobněji nejen obrazem, ale také textem lze i na historické památky a další zajímavosti. Vedle toho nechybí ani sportoviště, galerie, přehled kulturních akcí i místa pro relaxaci. Praktické informace nabízejí seznam míst ke stravování, ubytování a samozřejmě kontakt na zdejší turistické informační centrum. Ti, které láká i okolí města a krásná příroda, zde najdou například zříceninu Templštejn, hrobku Lobkowiczů, zámek ve Stránecké Zhoři, přírodní památku Šebeň, rozhledny či cyklostezky do Balinského a Nesměřského údolí či Mlynářskou stezku a další tipy na výlety.

„Úplnou novinkou jsou mapy přidané ke všem cílům, takže turista by měl bez problémů zjistit, co se kde nachází," vysvětluje pracovnice informačního centra Lenka Pešková.

Postupem času se bude turistický portál dále rozšiřovat, podle potřeb. Přibydou cyklotrasy a další novinky.

Martina Strnadová, Velkomeziříčsko

Nahoru