Místostarosta debatoval se starosty o transparentních zakázkách a převzal cenu za druhé místo

predavani-diplomu-VM

Vynikající výsledek, kterého Velké Meziříčí dosáhlo v měření otevřenosti a transparentnosti veřejných zakázek, je především důsledkem stálého tlaku radnice na průhledné rozhodování. Po workshopu Efektivní zadávání veřejných zakázek, pořádaného Americkou obchodní komorou, to řekl místostarosta města Josef Komínek.

 

"Na workshopu, kterého se zúčastnili představitelé měst, vyhodnocených jako transparentní zadavatelé, vystoupil například americký velvyslanec Andrew Schapiro, nebo poslanec Jan Farský, který je známý jako navrhovatel zákona o zveřejňování smluv na internetu," popsal setkání místostarosta Komínek.

 

Velké Meziříčí se totiž v objektivním měření transparentnosti veřejných zakázek umístilo na druhém místě v kategorii měst do 20.000 obyvatel. Hodnocení se zaměřilo nejen na množství informací o daných zakázkách, ale také například na to, jak radnice oslovuje dodavatele, či zda zakázky na poslední chvíli podezřele nemění. "Všechny tyto ukazatele nás katapultovaly na čelní příčky a mě osobně to udělalo skutečnou radost," řekl Josef Komínek s tím, že právě otevřenost a transparentnost rozhodování je to, na co současné vedení města klade už od minulého volebního období nejvyšší důraz.

 

"Nevezeme se na žádné módní vlně, protože jsme s celým procesem začali už v době, kdy po těch všech aktivistech a aktivitách ještě nebylo ani vidu ani slechu. Naopak, děláme vše s pevným přesvědčením, že se otevřenost vyplácí nejen po stránce finanční, tedy že zakázky jsou pro město levnější," uzavřel místostarosta Josef Komínek.

 

 starostove

 

Nahoru