Velké Meziříčí nabízí kvalitní učňovské obory se zajištěnou budoucí prací

svetla

Absolventi učňovských oborů velkomeziříčské hotelové školy mají nejen zajištěné kvalitní vzdělání, ale hlavně práci poté, co školu dokončí. Zaměstnavatelé z Velkého Meziříčí a okolí mají o tyto absolventy trvalý zájem. Po své návštěvě školy to uvedl starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid.

"Škola nabízí takové obory, které jsou na trhu práce žádané. Navíc zaměstnavatelé mají zájem o trvalou spolupráci i při výuce," řekl starosta. Škola prošla sloučením s místní zemědělkou, a proto kromě standardních gastronomických oborů dnes nabízí učební obory elektrikář, automechanik, opravář zemědělských strojů, zedník, pekař, řezník či obráběč kovů a strojní mechanik. "Všechny tyto obory jsou pro naše firmy zdrojem kvalifikovaných zaměstnanců," doplnil Radovan Necid.

Rodiče žáků vyšších tříd základních škol tak dnes mohou při výběru vzdělání pro své děti využít i faktu, že studium "doma" znamená i významnou finanční úsporu. "To ale není to nejdůležitější. Zdůrazňuji, že hlavní je uplatnění při hledání práce - dobré řemeslníky a kvalitní zaměstnance do výroby každý přijme s otevřenou náručí," prohlásil starosta Necid.

Po loňském procesu slučování středních škol dnes ve Velkém Meziříčí zůstalo gymnázium a právě hotelová škola, která připravuje budoucí zaměstnance hotelnictví a gastronomie a právě učně ve zmíněných oborech.

Nahoru