Radnice podpoří kulturní aktivity novým grantem

r kh

Už letos mohou pořadatelé kulturních akcí, spolky, zájmová sdružení i jednotlivci ve Velkém Meziříčí získat od radnice dotaci na své akce.

Město vypsalo první výzvu nového Grantového systému podpory kultury, který loni schválilo zastupitelstvo.

„Kultura v našem městě je historicky chloubou nás všech. Právě proto jsme přistoupili k vytvoření koncepce rozvoje kultury až do roku 2020. Součástí tohoto strategického dokumentu, vytvořeného ve spolupráci s odborníky z Karlovy univerzity i kulturní veřejností, je právě i vytvoření grantového systému na podporu malých kulturních aktivit,“ vysvětlil starosta Radovan Necid.

Grantový systém podpoří malé aktivity ve třech oblastech. První z nich je samotné pořádání kulturních akcí, druhou oblastí jsou vzdělávací akce v oblasti kultury a konečně třetí je vydávání literárních či audiovizuálních děl o kultuře a historii města.

„Záměrem města je podpořit zejména ty aktivity, kterým může dotace pomoci k rozvoji na vyšší úroveň činnosti či aktivity, které by bez dotace téměř nemohly vzniknout. Proto se o podporu v tomto grantovém systému města nemohou ucházet samotné městské kulturní organizace, pořadatelé kulturních akcí v rámci Velkomeziříčského kulturního léta či organizace a jednotlivci, které již městský rozpočet podporuje jinak,“ popsal rámec grantu starosta Necid.

Zájemci najdou pravidla i samotnou výzvu na městském webu. Žádosti sbírá radnice do konce února. „Zároveň jsou zde veškeré informace o tom, jak výzvu formulovat a podat,“ uzavřel starosta.  

Grantový systém podpory kultury

Nahoru