Město Velké Meziříčí má nový tržní řád

paragraf1Od pondělí 6. října tohoto roku platí na území města Velké Meziříčí nový tržní řád, který vydala městská rada jako Nařízení města Velké Meziříčí č. 2/2014

– pod tímto označením lze úplný text tržního řádu najít na webových stránkách města v sekci Rada města a zastupitelstvo – Právní předpisy města.

 

 

I podle nového tržního řádu je prodej mimo zkolaudovanou provozovnu ve Velkém Meziříčí možný pouze ve vyhrazeném prostoru na Náměstí, přičemž zůstala zachována také šíře sortimentu prodávaného zboží, tedy ovoce a zelenina, živé dřeviny, živé květiny a jiné rostliny (včetně sazenic a cibulí) a občerstvení s výjimkou alkoholu a tabákových výrobků. Nově stanoví tržní řád dobu prodeje na restauračních předzahrádkách.

V tržním řádu zůstává zakotven zákaz podomního a pochůzkového prodeje na celém území města Velké Meziříčí, který se již v praxi osvědčil a nadále by měl sloužit k ochraně občanů města před „vtíravými" prodejci zboží a služeb – pokud tedy občané zaznamenají tuto nelegální aktivitu kdekoliv ve městě, je třeba rychle jednat a věc oznámit Městské policii nebo Policii ČR tak, aby tato přistihla prodejce tzv. „přímo při činu". Tržní řád se nevztahuje na dále uvedené činnosti, které tak lze na území města Velké Meziříčí realizovat i mimo vymezené tržiště: prodej zboží a poskytování služeb při sportovních akcích, historických slavnostech a podobných akcích, prodej zboží pomocí automatů obsluhovaných spotřebitelem, veřejné sbírky organizované dle zvláštního zákona, vánoční prodej ryb, stromků, jmelí a chvojí a velikonoční prodej kraslic a pomlázek.

JUDr. Vilma Drápelová

Oddělení kanceláře tajemníka MěÚ Velké Meziříčí

Nahoru