Oprava silnice 602 je v poslední etapě, radnice řeší komplikace na objížďce

novinyvm paja

Velká oprava průtahu městem vstoupila do závěrečné fáze - oprava Sokolovské ulice od křižovatky u sv. Josefa po okružní křižovatku u Kauflandu. Starosta Radovan Necid děkuje všem za trpělivost s dopravními omezeními, které v Meziříčí trvají už celé léto.

Průtah městem opravuje kraj, jako vlastník silnice. "Jde o opravu, která se odkládala celá léta. Proto jsme na jednu stranu byli rádi, že kraj svoji rozbitou silnici spraví, na druhou stranu jsme si ve Velkém Meziříčí všichni užili s objížďkami svoje," říká starosta Radovan Necid a dodává: "Znovu a znovu děkuji všem obyvatelům města za trpělivost a považuji za malý zázrak, že se během těch komplikací v posledních měsících nestala na objížďkách prakticky žádná vážná nehoda. Svědčí to o tom, že řidiči ve Velkém Meziříčí jsou ukáznění a dávají velký pozor."

Do konce října kraj opravuje poslední úsek, tedy od křižovatky u sv. Josefa po nový kruhový objezd u Kauflandu. Objížďka pro nákladní auta vede pořád po nezpoplatněném úseku dálnice, pro osobní auta po ulici Nábřeží. "Zde už třetí den vyhodnocujeme situaci a pokud se budou velké zácpy opakovat, navrhneme změnu přednosti tak, aby se v úzké ulici tolik netvořily kolony. Máme také přislíbenou vyšší součinnost s policií, protože zejména zahraniční kamiony nerespektují zákaz do této objížďky vjíždět," řekl starosta.

Uzavírky kvůli krajské opravě průtahu trvají už od května. Radnici spolu s Krajem dosáhla zmírnění následků i poměrně ojedinělým řešením - přesvědčili stát, aby bylo město možné objet po dálnici D1 s tím, že zde po dobu uzavírek neplatí pro osobní ani nákladní auta nutnost za dálnici mezi sjezdy Velké Meziříčí - západ a Velké Meziříčí - východ platit. "Všichni si oddechneme, až oprava v říjnu skončí a městem půjde zase normálně projet. Na druhou stranu přinesla oprava i docela zajímavé pozitivum - z města téměř zmizela tranzitní kamionová doprava, která je zvyklá přes nás objíždět mýto," uzavřel starosta.

Nahoru