S létem radnice dokončila řadu staveb

necid 12 2013 07Školy a školky ve Velkém Meziříčí prošly v uplynulých měsících opravami za bezmála sedm a půl milionů korun. Zároveň s koncem léta radnice dokončila i tři dopravní stavby, které pomohou ve městě řidičům.

Děti ve škole v Mostištích mají nově k dispozici družinu a výdejnu jídla, která vznikla přestavbou bytu za 1,2 milionu korun. Na školce v Olší nad Oslavou je za půl milionu nová střecha a školka na Čechově ulici má kompletně zrekonstruovanou kuchyň za dva miliony korun. Zároveň školku na Čechově ulici a školku na Mírové nechala radnice vymalovat. Kolem školky na Sportovní ulici je opravený plot a budova má také opravené omítky. Školka na Sokolovské má zrekonstruovanou kotelnu a nové radiátory, což přišlo na 1,1 milionu korun.


Podobně jsou za tři čtvrtě milionu korun vyměněna topná tělesa ve škole v Kostelní ulici, za 1,3 milionu korun opravena fasáda školy na Školní a za sto tisíc instalována klimatizace do učebny školy Sokolovská. "Tento výčet čísel a oprav ilustruje docela velký objem prací a pozornosti, kterou městská rada a zastupitelstvo nejenom letos školským zařízením věnovalo," řekl starosta Radovan Necid.


Na Oslavické ulici přes prázdniny vyrostl také nový kruhový objezd, který ulehčí průjezd křižovatkou především těm, kdo zde jezdí do přilehlých škol pro své potomky. Radnice také nechala vybudovat šestnáct parkovacích míst pod jídelnou na Poštovní ulici, nové parkoviště vzniklo také u hřbitova na Karlově. "Zde by už neměl být problém ani o svátcích či velkých pohřbech, kdy staré parkoviště absolutně nedostačovalo," uzavřel starosta Radovan Necid.




Nahoru