Digitalizace obnovila zájem lidí o kino

digiVelkomeziříčské kino po digitalizaci láká diváky. Od konce července navštívilo kinosál s novým obrazem a zvukem bezmála 2500 lidí.

"K digitalizaci kina jsme museli přistoupit díky novým filmům. Totiž ve starém analogovém formátu už k dispozici nejsou a tak je naše kino promítat nemohlo. Naštěstí se nám podařilo získat nad očekávání slušnou dotaci a digitalizaci letos uskutečnit," řekl starosta Radovan Necid.

Nové kino zahájilo provoz 20. července. V rámci otevření měli lidé možnost shlédnout dvě filmová představení zdarma. "Pro děti jsme promítali film Zvonilka a piráti a pro dospělé Deset pravidel jak sbalit holku. Otevření s filmy zdarma navštívilo 400 diváků," popsal ředitel Jupiter clubu Milan Dufek.

V červenci pak kino lidem nabídlo dalších osm filmů, v srpnu pak sedmnáct. "Mezi nejnavštěvovanější filmy patřili například  Tři bratři, Díra u Hanušovic a Jak vycvičit draka 2," doplnil Milan Dufek. Do nového kina se postupně učí opět chodit i školy, hned na začátku září žáci 2. základní školy uvidí film Bella a Sebastian.

"Na září připravujeme, pokud to provoz v kinosále dovolí, standardní promítání ve středu, pátek,  v sobotu a v neděli. Neděle bude vyhrazena filmům pro děti. Jednou za dva týdny ve čtvrtek se budou promítat filmy pro náročného diváka," plánuje ředitel Dufek.

Jupiter club dále chystá promítání pro seniory za snížené vstupné, na listopad připravuje tematické večery se třemi filmy od jednoho režiséra a o říjnových podzimních prázdninách budou dopolední filmová představení pro děti.

Na webových stránkách Jupiter clubu najdou diváci programem kina včetně rezervačního systému. Rezervované vstupenky si mohou vyzvednout na programovém oddělení Jupiter clubu v pracovní dny od pondělí do čtvrtka od 8. do 16. hodin, v pátek od 8. do 14. hodin, nebo u pokladny nejpozději 30 minut před začátkem představení.

Nahoru