Městská kasa si vede nad očekávání dobře

starosta 006[1Velkomeziříčská městská kasa je v polovině roku naplněna po okraj, příjmy předběhly nad očekávání vedení města i ekonomického odboru radnice.


Řekl to starosta Radovan Necid s tím, že plánované příjmy jsou v polovině roku o patnáct procent vyšší, než byl aktualizovaný rozpočet.


"Tato čísla neříkají nic jiného, než to, že zastupitelstvo rozpočet schválilo velmi realisticky a počítalo přitom s příjmy, které skutečně dorazí," vysvětlil starosta a dodal: "Kdyby takto zodpovědně, jak k rozpočtu přistupuje naše zastupitelstvo, uvažoval například i stát, Česká republika by si dnes nemusela půjčovat na úroky z půjček."

Velké Meziříčí dnes dokonce disponuje v půlce roku rezervu více než patnácti milionů korun. Tyto peníze samozřejmě nenecháváme povalovat na nesmyslně nízko úročených účtech, ale dáváme je vždy stranou na lépe úročené účty s možností rychle je použít pro případ neočekávaných výdajů, obvykle ale přepadnou do přebytku aktuálního roku a přelejí se na potřebné akce v dalším roce," řekl starosta Necid.

Nahoru