Senátoři v Meziříčí debatovali o dotacích

IMG 3565

Úspěšnost měst a obcí při čerpání nejrůznějších státních a evropských dotací, možnosti využití těchto peněz pro dlouhodobý rozvoj a také konkrétní investice, které s využitím vnějších peněz ve městě vznikají. To byla hlavní témata červnového setkání velkomeziříčského starosty Radovana Necida a radních se senátory z Výboru senátu pro záležitosti Evropské unie a Stálé komise senátu pro rozvoj venkova.

Na pozvání starosty Necida společně navštívili Velké Meziříčí členové Výboru pro záležitosti Evropské unie, pod vedením předsedy výboru senátora Miroslava Krejči a členové Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova, kterou vedla předsedkyně komise a členka výboru senátorka Dagmar Zvěřinová.

"Představil jsem senátorům například projekt ochrany vod povodí řeky Dyje tedy rekonstrukci naši čistírny a vybudování kanalizací ve městě a v Mostištích, zateplení a výměny oken v našich městských budovách, tzn. čtyři školky, základní školu na Sokolovské či v jídelně na Poštovní. Hodně jsme se věnovali projektu Čistá voda, tedy rekonstrukci úpravny pitné vody v Mostištích," řekl Radovan Necid.

Právě zrekonstruovanou úpravnu vody, která teď běží ve zkušebním provozu, senátoři v rámci svého výjezdu také osobně navštívili. "Takovéto debaty nemají přímý dopad na to, že bychom ihned pro naše město někde něco získali. Jejich přínos spočívá v tom, že si zákonodárci na vlastní uši vyslechnou a na vlastní oči uvidí naše zkušenosti a mohou systémy financování velkých projektů na venkově postupně vylepšovat," vysvětlil Necid a nastínil, že jeden z největších problémů větších měst na Vysočině je odkanalizování našich místních částí. Senátoři přislíbili, že se tím problémem budou zabývat.

Nahoru