Křižovatka před školami se přes prázdniny změní na kruhový objezd

krizovatka 2

Přes prázdniny přibude před velkomeziříčskou druhou a třetí základní školou v Čechových sadech nový kruhový objezd. Ten bude opatřen zvýšenými přechody pro chodce a u blízkého dopravního hřiště navíc v rámci stavby vzniknou nová parkovací místa. Stavba bude probíhat do konce srpna.

"Okružní křižovatka má zpřehlednit průjezd tímto místem a hlavně má přispět k bezpečnosti dětí na cestě do přilehlých základních škol a na dětské dopravní hřiště," říká starosta Radovan Necid.

Stavba si vyžádá uzavření ulic Oslavická a Školní. Uzavírka bude podle postupu prací buď úplná, nebo bude možné v některých dnech ulice projet jedním pruhem ve směru ulice Oslavické, tedy na nejvíce frekventované trase. "V případě úplné uzavírky používejte prosím objízdnou trasu po ulici Čermákova, K Novému nádraží a Sokolovská, případně z ulice Čermákova po obchvatu silnice II/360 na ulici Třebíčská. Příjezd ke garážním na ulici Školní bude umožněn přes ulici Jižní," popsal objížďku vedoucí odboru dopravy velkomeziříčské radnice Jiří Pospíchal s tím, že hlavní příčinou úplné uzavírky jsou komplikované přeložky inženýrských sítí a vybudování bezpečných zvýšených přechodů pro chodce, které je nutné udělat v celé šířce ulice naráz a zároveň betonový podklad musí čtrnáct dní zrát.

Podle starosty Necida by měla úplná uzavírka ulic, tedy hlavní část stavby, probíhat v červenci. "V srpnu by tak již bylo možno projíždět alespoň jedním jízdním pruhem na ulici," plánuje starosta. Město bude aktuální informace o postupu prací a uzavírce zveřejňovat na městském webu v dopravní sekci. "Speciální stránka městského webu se už osvědčila při velké uzavírce Karlova, řidiči si zvykli zde hledat nejnovější informace o možnostech objíždění stavy. Proto sem umístíme i aktuality ze stavby kruhového objezdu na Oslavické. Zároveň využijeme k informování místní média a samozřejmě městský rozhlas," řekl Radovan Necid.

Nahoru