Děti dostanou lanové hřiště a vybavení do škol

lhInteraktivní tabule pro žáky, nábytek do školní družiny, stavebnice Merkur a velké nízkolanové centrum pro děti u dopravního hřiště.

To vše přibude letos ve velkomeziříčských základních školách za peníze, které do rozpočtu města daroval provozovatel bioplynové stanice nad městem.

"O rozdělení peněz rozhodovalo zastupitelstvo na základě požadavků jednotlivých škol," vysvětlil starosta Radovan Necid s tím, že k daru pro místní školy se provozovatel bioplynové stanice zavázal už před její výstavbou. První polovinu daru využily školy zejména na nákup interaktivních tabulí, dataprojektoru, nového nábytku a dalšího vybavení.

Druhou polovinu zastupitelé z největší části věnovali právě na výstavbu nízkolanového centra, tedy lanového hřiště pro děti, které vyroste u současného dopravního a dětského hřiště. "Část těchto peněz jsme také použili na dofinancování akce „Merkury do škol“. Jde o krajskou akci, která má pomoci rozvoji manuální zručnosti žáků právě pomocí stavebnice Merkur. Vyzvali jsme nejprve místní firmy, aby školám pomohly. Finančním darem se zapojily firmy Building Centrum HSV, Draka cables, Lisovny plastů a Sanborn  a.s., kterým tímto veřejně děkuji. Zbytek, tedy 60 tisíc korun zastupitelé přidělili z druhé splátky daru provozovatele bioplynové stanice," popsal Radovan Necid.

Bioplynovou stanici nad Velkým Meziříčím provozuje firma Energoklastr. Ta se kromě daru pro místní školy a stálého příspěvku pro rozvoj sportovních aktivit ve městě zavázala napojit na teplovod městské objekty na Oslavické ulici a snížit tak v těchto budovách cenu tepla. "Pro město jsou to výhodné podmínky, které firma zatím plní," řekl starosta Necid.

 it

Nahoru