V Jupiter clubu proběhne řada dalších oprav

26-JC-01Velkomeziříčský Jupiter club se dočká dalších zlepšení pro své návštěvníky.

Městské zastupitelstvo schválilo rozdělení více než půl milionu korun, které zbyly po digitalizaci kina, na řadu drobných oprav a nákupů. Veškeré opravy se týkají vedlejší budovy, která sousedí s hlavním sálem, který se právě buduje.

"Opravou projdou nejen toalety u kina, ale částečně i interiéry včetně schodů a nového koberce," popisuje použití peněz starosta Radovan Necid. Loutková scéna dostane nové dveře a tím pádem i prostory pro umístění kulis, administrativní část budovy dostane nová okna a návštěvníci nového digitálního kina ocení i online rezervační systém. "Objednat si lístky do kina přes internet je dnes už taková samozřejmost, že zejména tuto položku prací jsem velmi uvítal," ocenil starosta Necid a dodal: "Budovu, ve které se kino nachází, jsme loni po dlouhém vyjednávání získali do městského vlastnictví. Byl to prozíravý a správný krok, protože do městského majetku dnes můžeme investovat a dávat jej do pořádku."

Peníze zbyly kvůli tomu, že Jupiter club získal na digitalizaci půlmilionovou dotaci z ministerstva kultury a po výběrovém řízení zbyla ještě jistá částka. To znamená, že oproti předpokladu zbylo 572 tisíc korun, o kterých zastupitelé na návrh ředitele Jupiter clubu rozhodovali.

Digitalizace kina je dnes už hotová, spuštění kina ale zdržela technická příčina - silnější zvuk totiž způsobuje drnčení vzduchotechniky v sále. Firma, která se o vzduchotechniku stará, ale problém už odstraňuje.

Jupiter club s.r.o. je městské kulturní zařízení, která provozuje nejen samotné kulturní centrum na Náměstí, ale například i pořádá kulturní a společenské akce a vydává týdeník Velkomeziříčsko. 

Nahoru