U školy vyroste sportovní areál pro veřejnost

fotbalFotbalové hřiště na Tržišti ve Velkém Meziříčí projde regenerací, pro veřejnost zároveň ještě letos vyroste sportovní areál na ulici Oslavická.

Rozhodli o tom městští zastupitelé, když na obě akce uvolnili peníze.


Velkomeziříčští fotbalisté získali dotaci z fotbalového svazu na automatické zavlažování trávníku na Tržišti. Město zároveň podle rozhodnutí zastupitelstva doplatí také dlouho plánované rozšíření hřiště. "Na tuto regeneraci a rozšíření hřiště zastupitelstvo uvolnilo zhruba 1,3 milionů korun," informoval starosta Radovan Necid.

Na ulici Oslavická ještě letos vznikne nový veřejný sportovní areál. "Budou zde dvě víceúčelová hřiště například pro tenis, házenou, malý fotbal či nohejbal, dále dvě hřiště na plážový volejbal, které se dají propojit v plochu pro plážový fotbal, nebude chybět ani osvětlení a tribuna pro diváky," popsal areál starosta Necid. Areál bude volně přístupný veřejnosti s tím, že jej budou využívat nejvíce děti ze základní školy. Zároveň tento sportovní areál navazuje na budoucí park u domova pro seniory. "Jde o společnou akci města a kraje, jejímž cílem je vytvořit prostor, kde by se mohly ve volném čase setkávat všechny generace," řekl Radovan Necid.

Zastupitelé na stavbu areálu uvolnili dalších 3,2 milionu korun, přispět má jedním milionem i kraj. O krajském příspěvku bude krajské zastupitelstvo rozhodovat příští týden.    

Rada také schválila částku 290 tisíc na obnovu a doplnění hracích prvků pro děti na dětském hřišti na ulici Čermákova. Toto hřiště, které bylo postaveno v roce 2008, jsme museli částečně uzavřít z bezpečnostních důvodů, protože některé hrací prvky byly ve špatném stavu. Děti a maminky se dočkají nápravy během prázdnin.

hřiště

Nahoru