Zastupitelé přidělili další milion na opravy silnic a chodníků

chodníkyPo ukončení velké uzavírky Karlova a Sokolovské začne ve Velkém Meziříčí vlna drobných oprav silnic a chodníků.

Radnice chce opravit nejen ulice, kde je dnes kvůli uzavřenému průtahu města zvýšený provoz, ale i řadu dalších míst. Zastupitelstvo na tyto práce odsouhlasilo jeden milion korun z městské kasy.

"Chceme přiměřeně opravit vše, co se kvůli uzavírce poškodí a opravit také další část chodníků ve městě," popsal záměr radnice starosta Radovan Necid. Uzavírka Karlova, která potrvá až do října, totiž představuje pro okolní ulice vyšší dopravní zátěž.

Karlov je přitom uzavřen také kvůli kompletní opravě - jde ale o krajskou akci, protože silnice č. 602, která městem prochází, je v majetku kraje. Město zde přispívá tím, že při té příležitosti opravuje na Karlově a na Sokolovské chodníky, veřejné osvětlení a autobusové zastávky. Rekonstrukce je dnes už v druhé části první etapy, otevřená už je nová okružní křižovatka u Kauflandu.

"Zde jsme už zaznamenali drobné potíže s tím, že řidiči na silnici 602 nejsou na tomto místě zvyklí moc brzdit - dosud to byla hlavní silnice a teď vlastně musejí dávat přednost na kruhovém objezdu," popsal starosta a dodal: "Velký nápor v tomto místě bude 26. června, kdy se otevírá Kaufland. Očekávám velké zmatky a dopravní komplikace, proto se naši strážníci na tuto akci připravují. Zároveň, ale jako tradičně, apeluji na ohleduplnost a hlavně opatrnost každého z nás."

Nahoru