Opravy na dálnici kolem města končí, město nebylo předem informováno

JK - dálnice

Uzavírka na Karlově má za sebou prvních deset dní fungování, zatím přinesla některé provozní komplikace. V posledních dvou dnech jsme zaregistrovali dva problémy, vážnější byla oprava jednoho pruhu dálnice u velkomeziříčského sjezdu na východě a pak krátkodobé uzavření místní komunikace kolem hřbitova. Od soboty 31.5.2014 bude některým obyvatelům na Karlově zcela zamezen příjezd v prvním úseku opravované komunikace.¨

 

„Od rána v sobotu 31.5.2014 až do neděle 1.6.2014 včetně budou na ulici Karlov v úseku od okružní křižovatky u Kauflandu až po ulici K Buči prováděny překopy pro kanalizaci. Z tohoto důvodu bude zcela zamezen příjezd do tohoto úseku od centra města. Žádáme všechny obyvatele ulic, jichž se toto omezení týká (Karlov, K Buči, Na Spravedlnosti, Nová, Křižní, Příční a Slepá), aby pro příjezd domů používali objízdnou trasu po dálnici D1 na sjezd Velké Meziříčí – východ nebo si najít jinou, alternativní cestu", uvádí vedoucí odboru dopravy Jiří Pospíchal.

Stejné to bude v období od 2.6.2014 do 13.6.2014. Na ulici Karlov bude probíhat tzv. recyklace za studena, podkladní vrstvy vozovky se vytěží, vznikne hluboký příkop a bude následovat pokládka podkladních asfaltových vrstev. Do tohoto úsek nebude možné vjíždět! „Pro obyvatele ulice Karlov v úseku od okružní křižovatky po vyústění ulice K Buči bude z tohoto důvodu příjezd vozidel zcela zamezen, prosíme proto o přeparkování Vašich vozidel do okolních ulic, pokud je budete chtít používat!", dodává Pospíchal.

Dopravu kolem Velkého Meziříčí zkomplikovala řidičům i oprava na dálnici. „Ředitelství silnic a dálnic provedlo dlouhodobě plánované opravy na dálnici a výměnu několika panelů v jednom pruhu dálnice u Velkého Meziříčí. Kvůli tomu je na naší dálniční objížďce omezená doprava. To pochopitelně k jednodušší dopravě u nás nepřispívá, naopak. O tomto problému jsme ale předem nevěděli. Ihned jsme ale kontaktovali Ředitelství silnic a dálnic a ti nás ujistili, že jde jednak o druhý a zároveň poslední omezení na dálnici během uzavírky Karlova. Sami prý nemohli tuto akci zrušit či odložit. Opravy zařadili do plánu už loni a s ohledem na termíny výběrových řízení a následným dodavatelským závazkům ji nemohli zrušit. Dodavatel měl termín do konce června a spustili ji až teď," říká starosta Radovan Necid s tím, že chápe, že šlo o akutní opravu havarijního stavu. „Přesto to považuji za chybu, měli nám to říct před pár měsíci."

Druhým drobným problémem bylo krátkodobé uzavření místní komunikace kolem hřbitova. „O to nás požádali profesionální hasiči, kteří potřebovali prořezat okolní keře a větve stromů, protože tam nemohli projet s těžší technikou. Naše technické služby proto rychle silnici uzavřely a během včerejšího dopoledne úpravu provedly," popsal omezení Radovan Necid a dodal: „Šlo o rychlou akci, která měla hlavně umožnit hasičům normální průjezd. A to se povedlo. Přesto se omlouvám všem, kteří měli v ty inkriminované hodiny problém."

Starosta také vyzval všechny ty, kteří trvale nebydlí přímo na Karlově a v přilehlých ulicích, aby do stavby nevjížděli. „Prosím všechny, aby zachovávali maximální ohleduplnost a opatrnost. Například nový kruhový objezd u Kauflandu a vjezd do stavby je kritické a nepřehledné místo, kde je třeba opravdu velké obezřetnosti. To za nás řidiče a chodce žádné dopravní značení ani policie nevyřeší, to musíme zvládnout vlastním zodpovědným chováním," apeloval starosta Necid.

Veškeré důležité informace pro obyvatele města, pro všechna média a pro řidiče z celé republiky najdete na dopravním webu města. Navíc jsou vyhlašovány místním rozhlasem. Pokud bydlíte v lokalitě, kde je horší poslech a nerozuměli jste hlášení, můžete každou relaci najít na webových stránkách v sekci Praktické informace/Hlášení rozhlasu.

Nahoru