Začnou další opravy chodníků, přibydou parkovací místa

chodnikyDalší metry opravených chodníků a silnic, přibydou letos ve Velkém Meziříčí také nová parkoviště.

Městská rada na návrh takzvané chodníkové komise schválila opravy za zhruba 2,8 milionů korun.


Jde o větší opravy chodníků na ulici Třebíčská a Nábřežní a lokální oprava na ulici Mírová. V letošním roce město prostřednictvím Svazu vodovodů a kanalizací opraví kanalizaci na ulici Družstevní, město následně opraví a vybuduje chodníky v této lokalitě u koupaliště.

Město prodlouží silnici v Průmyslové ulici, postaví nová parkoviště na Poštovní pod školní jídelnou a na Paloukách jedno malé parkoviště a velkou zpevněnou plochu na louce pro parkování u koupaliště.

Všechny práce by měly probíhat teď v letní sezóně, všechny zakázky je však třeba nejdřív vysoutěžit. Další zhruba milion korun ještě městská rada plánuje uvolnit. „Jsou v rozpočtu, schváleném zastupitelstvem," potvrdil starosta Radovan Necid.

Opravy chodníků a silnic ve Velkém Meziříčí městské radě navrhuje takzvaná chodníková komise, ve které zasedají zástupci technických služeb, odboru výstavby a zastupitelstva. Ti sestavují pořadí oprav tak, aby nejhorší a nejfrekventovanější místa měla přednost. „Rada zpravidla názor komise v plném rozsahu respektuje, diskuse bývá jen u oprav, které je možné řešit několika způsoby," popsal praxi Radovan Necid s tím, že tento systém umožňuje opravovat ulice systematicky a ne nahodile.

Nahoru