V kalendáři třetího Velkomeziříčského kulturního léta jsou už divadla pro děti, brněnští Poutníci nebo tradiční dechovka

Výstřižek

Už 21. června odstartuje v pořadí třetí ročník úspěšného Velkomeziříčského kulturního léta. Festivalu zejména místní umělecké tvorby, který je ojedinělý v tom, že vzniká do jisté míry svépomocí účinkujících a nejrůznějších pořadatelů.


Už dnes se v kalendáři Velkomeziříčského kulturního léta objevují zajímavé akce. Lidé se mohou těšit například na bluegrassovou kapelu Poutníci, dechovku Mistříňanka, swingdixielandovou vojenskou kapelu, anebo dokonce na retro zábavu s legendární místní Renovací. Pro děti se chystá pohádka s plyšáky, nebo hudebně zábavný Malý televizní kabaret.

Velkomeziříčské kulturní léto tvoří soubor akcí a vystoupení, pro které město poskytuje bezplatně pódium na Náměstí s lavicemi pro diváky a přívodem elektrické energie. Je na samotných vystupujících či organizátorech, co lidem na tomto místě nabídnou. "Možnost pořádat letní akci na Náměstí využívají místní umělci k prezentaci své tvorby, pořadatelé kulturních akcí i například školy," popisuje starosta Radovan Necid. 

Pro organizátory je k dispozici rezervační systém na městském webu, kde vidí, který termín je volný a mohou si jej nejpozději pět pracovních dnů před konáním akce online rezervovat. Zároveň tento systém umožňuje Velkomeziříčské kulturní léto i lépe propagovat. „Čím dříve si pořadatelé akci zarezervují, tím je větší šance, že se dostane do společných propagačních materiálů," řekl radní Jiří Michlíček, který festival vymyslel a obecně se věnuje především kultuře ve městě. 

Letošní, už třetí ročník Velkomeziříčského kulturního léta začíná 21. června vystoupením žáků místní ZUŠ a končí 6. září tradiční soutěží 4 klíče k velkomeziříčské bráně spojenou s historickými slavnostmi. "Doufám, že letos naše kulturní léto ozvláštní i vystoupení umělců z Valašského a Českého Meziříčí, se kterými navazujeme úzkou spolupráci," uzavřel starosta Necid. 

Kalendář rezervací


kulturni leto

Nahoru