Genealogy přijeli navštívit jejich přátelé z Luk

VGS navsteva na radnici spolek z Luk n.J 2

Starosta města Velké Meziříčí Radovan Necid přijal na radnici v úterý osmého dubna odpoledne členy Vlastivědně a genealogické společnosti z Velkého Meziříčí (VGS) a jejich spřátelenou společnost Klub přátel Luk nad Jihlavou.

Setkání se neslo v duchu tématu Po stopách velkomeziříčské renesance a kromě zmíněného přijetí v obřadní síni či ve starostově pracovně, se o odborný historický výklad postarala členka VGS PhDr. Marie Ripperová. Ta návštěvu provedla kromě radnice i bývalým luteránským gymnáziem a seznámila s dalšími památnými domy na velkomeziříčském náměstí. Starosta přítomným pověděl o současných i budoucích záměrech města, hosté mu pak předali pozornost a zmínili, že o některých akcích, které ve Velkém Meziříčí probíhají, vědí, především o těch souvisejících s dopravou či rekonstrukcí velkého sálu zdejšího kulturního zařízení.

Proběhlo jmenování čestných členů VGS

Na slavnostním shromáždění týden předem, tedy 1. dubna, byli podle sdělení předsedkyně VGS Heleny Švecové jmenováni čestnými členy VGS její zakládající člen Vladimír Makovský, dále dlouholetá jednatelka Olga Fikarová, hospodářka Jana Servítová, bývalá předsedkyně Jarmila Prudíková a in memoriam pan Theodor Pospíchal a bývalý kronikář Josef Jaša.

Text a foto: Iva Horká

Nahoru