Náměstek ministryně práce a sociálních věcí na návštěvě Velkého Meziříčí

Foto Velké Meziříčí 2 kopie

Po ministryni práce a sociálních věcí Michaely Marksové, která po boku předsedy vlády Bohuslava Sobotku navštívila v uplynulých dnech Kraj Vysočina, zavítal do Velkého Meziříčí také náměstek ministryně Jan Marek.

Návštěva se uskutečnila v pondělí 7. dubna. Při prohlídce města a Domova pro seniory jej doprovázeli místostarosta města Josef Komínek a radní Kraje Vysočina pro sociální oblast Petr Krčál. „Tímto jsme navázali na jednání, které proběhlo s paní ministryní.

Zatímco s paní ministryní byla probírána zejména otázka sociálních služeb, tématy návštěvy pana náměstka byly aktuální situace na trhu práce, s tím související otázka pracovního uplatnění, či připravované kroky vlády, které by měly zlepšit současný stav,“ uvedl Josef Komínek.

Jako první si náměstek ministryně práce a sociálních věcí prohlédnul Domov pro seniory ve Velkém Meziříčí. „Sociální služby považuji za jednu z oblastí, která má na zaměstnanost dlouhodobě kladný vliv,“ okomentoval Jan Marek. Následovala prohlídka průmyslové zóny ve městě.

„Velké Meziříčí těží ze strategické polohy. Dále je vidět, že město umí efektivně zaplnit stávající průmyslové zóny,“ poznamenal Marek. Součástí návštěvy bylo také představení Centra zaměstnanosti, které ve městě funguje od minulého roku. Je součástí projektu, jehož cílem je řešení dlouhodobě vyšší nezaměstnanosti v Mikroregionu Velkomeziříčsko – Bítešsko, než činí celorepublikový průměr. Pomoci by měl především ohrožených skupinám na trhu práce. „Centrum se ujalo a pomáhá tam, kde je potřeba,“ dodal Josef Komínek.

Návštěva zahrnovala také příslib úzké spolupráce mezi městem, potažmo Krajem Vysočina a Ministerstvem práce a sociálních věcí. „Spolupráce s ministerstvem je pro nás v mnoha ohledech klíčová,“ uzavřel místostarosta Komínek.

-red-

Foto Velké Meziříčí 3

Foto Velké Meziříčí 4 

Foto Velké Meziříčí 1

Nahoru