Přehlednější web přinese i klikací rozpočet

rozpocet

Klikací rozpočet a přehlednější webové stránky města, speciální mapové služby, elektronické dotazování na inženýrské sítě, anebo třeba i úřední deska ve formě velké dotykové obrazovky. Na to vše se mohou v nejbližším roce těšit obyvatelé Velkého Meziříčí.

 

Radnice chce požádat o evropskou dotaci na modernizaci elektronických služeb a informačních technologií. "Těžiště naší žádosti je v hardwarovém vybavení, které opravdu zastarává a je třeba jej postupně obnovovat. Jsou tam ale i docela velké věci, které se přímo dotknou uživatelů našich elektronických služeb. Například právě klikací rozpočet, který já osobně považuji za důležitou věc a očekávám jej opravdu netrpělivě," říká starosta Radovan Necid, který o zavedení moderního rozklikávacího rozpočtu usiluje už více než rok. Radnice jej ale chce zprovoznit tak, aby se v něm automaticky zobrazovaly údaje z informačního a účetního systému. "Nechceme, aby naši pracovníci museli faktury a platby do systému zavádět otrocky jaksi ručně. Přijde mi to nejen jako zbytečná práce, která se dá vyřešit softwarově, ale hlavně tam vidím nebezpečí vzniku chyb kvůli obyčejnému přehlédnutí," prohlásil starosta. Projekt modernizace IT ve městě právě na zavedení automatické spolupráce mezi účetním software a webovou aplikací klikacího rozpočtu pamatuje.

Mírnou obměnou by měly přijít také webové stránky města. Jde spíš o jejich podobu a strukturu tak, aby byly přehlednější a příjemnější pro návštěvníka. "Náš web dnes obsahuje velké množství služeb a informací, které postupně přibývaly a postupně také znepřehledňovaly úvodní stranu. Proto chceme stránky jaksi učesat," doplnil Radovan Necid.

K připravovaným novinkám patří také úřední deska ve formě velké dotykové obrazovky, která by měla být umístěna na náměstí vedle veřejného internetového kiosku. Lidé budou mít díky ní pohodlnější a jednodušší přístup k povinně zveřejňovaným informacím.

Pokud zastupitelstvo schválí předložený projekt a radnice dotaci získá, objeví se ve městě avizované novinky zhruba do jednoho roku.

Nahoru