U hřbitova přibydou parkovací místa

rozdeleni prebytku parkoviste hrbitov1Parkoviště u nového hřbitova ve Velkém Meziříčí projde ještě letos velkou opravou a rozšířením.

Přibude zde nejméně 40 parkovacích míst a dvě nová místa pro parkování autobusů.

 

„Oprava a rozšíření parkoviště vyřeší dlouhodobý problém, kdy zejména o svátcích a větších pohřbech kapacita jednoduše nestačí. I při formulování Bílé knihy dopravy, tedy soupisu nejdůležitějších dopravních problémů ve městě, skončilo parkování u hřbitova po veřejných debatách i diskusích v zastupitelstvu na čtvrtém místě – tedy jako čtvrtý nejpalčivější problém," říká starosta Radovan Necid.

V letošním rozpočtu jsou na rozšíření parkoviště u hřbitova vyčleněny dva a půl milionů korun. Radnice na akci vyhlásí výběrové řízení a pokud vše půjde hladce, práce začnou už v létě. Rozšíření stávajícího parkování bude tvořit oblouk nové vozovky paralelně s ulicí Karlov a po jeho stranách vzniknu příčná parkovací místa. Toto řešení má výhodu v tom, že razantně nezasáhne do stávajících stromů. Z celé skupiny stromů budou muset ustoupit pouze čtyři z nich a jeden bude přesazen. „Na doporučení vedení města budou vykácené stromy nahrazeny novou výsadbou ve stejné lokalitě," uzavřel starosta Radovan Necid.

Nahoru