Ohňostroj i nadále doprovodí silvestrovské oslavy

P1140825Novoroční ohňostroj bude ve Velkém Meziříčí i nadále o silvestrovské půlnoci.

Na základě výsledků ankety mezi občany o tom rozhodla městská rada.


V anketě mohli lidé hlasovat mezi dvěma termíny – tradiční silvestrovskou půlnocí, anebo Novým rokem v 17.00. Pro dosavadní půlnoc se vyslovilo 753 hlasujících, naopak 611 lidí by si přálo mít ohňostroj na Nový rok vpodvečer. „Městská rada respektovala výsledek ankety a termín ohňostroje zůstal zachován. I když uznáváme, že to sebou nese některé nepříjemnosti," komentoval rozhodnutí rady starosta Radovan Necid.

K vypsání ankety rada přistoupila po letošních silvestrovských oslavách, které poznamenaly incidenty a zvýšený nepořádek v centru. „Dlouhodobě respektujeme spontánní oslavy na náměstí a snažíme se je nijak neomezovat. Spíše zajistíme vždy zvýšený dohled policie, hasičů a zdravotníků jaksi zpovzdálí. Také naše technické služby se snaží centrum města do rána dát do pořádku. Letos ale výtržnosti přesáhly pomyslnou toleranční linii, a proto rada chtěla znát názor obyvatel na termín ohňostroje," vysvětlil starosta Necid.

Ankety se lidé mohli účastnit trojím způsobem. Běžným hlasováním na webových stránkách města, obdobně anketě hlasováním na privátním zpravodajském webu novinyvm.cz a konečně i písemným anketním lístkem, který vyšel v týdeníku Velkomeziříčsko a vyplněný byl k odevzdání na radnici.

Výsledky ankety:

mestovm.cz novinyvm.cz anketní lístek
31.12. 1.1. 31.12. 1.1. 31.12. 1.1.
553 334 195 219 5 58
Nahoru