Do výběru budoucího zaměstnání pro žáky základních škol se zapojily i firmy

Návštěva firmy SanbornKulaté stoly zaměstnavatelů a škol, které ve Velkém Meziříčí před rokem začala pořádat radnice, nesou první ovoce.

Děti ze základních škol postupně navštívily provozy firem ve městě, aby se mohly podívat na možná budoucí uplatnění. Ve Velkém Meziříčí také může vzniknout učební obor zaměřený na výrobu kabelů.

Kabelářství má ve Velkém Meziříčí doslova staletou tradici a dnes se jím zde zabývají dvě firmy. Právě ty by uvítaly příliv kvalifikovaných pracovníků. Proto dnes město, kraj i jím zřizovaná střední škola řemesel spolupracují na vytvoření učebního oboru elektrikář se zvláštním zaměřením na kabelářství. „Pro město je dobrá zpráva především to, že střední škola řemesel pokračuje ve své existenci a naopak nabídku vzdělávání ještě rozšiřuje,“ komentoval možnost nového učebního oboru starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid. Ten se na podpoře nového učebního oboru shodnul nejen s vedoucím odboru školství krajského úřadu, ale zejména s krajskou školskou radní Janou Fialovou.

Absolventům základních škol ve městě pomáhají s výběrem budoucího povolání i pracovnice nového Centra zaměstnanosti. Ty základní školy navštívily s diskusí pro žáky vyšších ročníků. „Ředitelé škol na minulém kulatém stole vyjádřili velkou spokojenost s věcným a užitečným průběhem těchto debat. Právě praktické zkušenosti z trhu práce jsou pro děti i jejich rodiče neocenitelné,“ uzavřel starosta Necid. 

Nahoru