O daru na digitalizaci kina se musí rozhodnout znovu

jc

Velké Meziříčí získalo už loni od společnosti SATT a.s. dar 149 tisíc korun, které měly jít na digitalizaci kina. Rozpočtové opatření, tedy použití tohoto daru, bude opět schvalovat městské zastupitelstvo.

Do konce roku 2013 však nebyla darovací smlouva podepsána společností SATT a rovněž nepřišly peníze na účet města. K uzavření darovací smlouvy došlo až 9.1.2014 a peníze přišly na účet 22.1.2014. Protože tyto úkony proběhly až v roce 2014, je třeba vše schválit znovu v zastupitelstvu.

"Poté, co náš Jupiter club byl tak mimořádně úspěšný se svojí žádostí o státní dotaci ve výši půl milionu na digitalizaci kina, využijeme i tento zdroj. V minulých dnech přišlo oficiální potvrzení o dotaci z Ministerstva kultury. Dofinancování digitalizace musíme ještě vyřešit, nyní se chystá výběrové řízení na dodavatele," řekl starosta Radovan Necid.

Společnost SATT a.s. je společný podnik měst, který se kromě dodávek tepla zabývá například provozováním kabelové televize a dalšími službami. Akcie vlastní především město Žďár nad Sázavou, malý podíl má i Velké Meziříčí.

Nahoru