Oprava Karlova a Sokolovské se přibližuje

silnicevm

Oprava krajské silnice 602 na ulicích Sokolovská a Karlov a stavba kruhového objezdu nad městem na odbočce na Dolní Radslavice je opět blíž k uskutečnění. Velkomeziříčské zastupitelstvo schválilo smlouvu o společném postupu s Krajem Vysočina při výběrovým řízením.

Zatímco kraj bude opravovat silnici a stavět kruhový objezd (zatím ještě není finančně zajištěn), město zároveň nechá vybudovat autobusové zálivy, nasvětlené přechody pro chodce, opravit chodníky a veřejné osvětlení. "Z pohledu zákona jde o jednu zakázku a proto musí být výběrové řízení vyhlášeno právě na ni a zároveň je praktičtější, aby celou opravu prováděla jedna firma. Vyžaduje to tedy smlouvu o společném postupu obou investorů - města i kraje.

Společný postup odhlasovalo 4. února i krajské zastupitelstvo a den nato i městské zastupitelstvo. Celá akce spěchá, protože společné výběrové řízení může trvat až dva měsíce. Pokud vše půjde podle plánu, nových ulic Sokolovská a Karlov, včetně kruhové křižovatky, by se obyvatelé města měli dočkat koncem letošního roku. "Půjde o velkou stavbu, která sebou ponese i dlouhodobé dopravní omezení. Na druhou stranu na opravu průtahu městem čekáme opravdu netrpělivě, a proto věřím, že lidé přechodné nepohodlí pochopí," uzavřel starosta Necid.

Nahoru