Oprava páteřní silnice vyžaduje společný postup města a kraje

starosta 0061Velkomeziříčské městské zastupitelstvo bude rozhodovat o tom, zda s krajem vyhlásí společné výběrové řízení na opravu silnice č. 602.

Městská rada zastupitelům doporučila tento záměr schválit.

Připravovaná oprava silnice č. 602 spočívá nejen v opravě samotné silnice, ale i například vybudování kruhového objezdu na odbočce u Radslavic, nové chodníky a veřejné osvětlení, osvětlené přechody pro chodce a autobusové zálivy. "Investorem opravy silnice, která je vlastně páteřní komunikací města, je kraj. Naopak třeba chodníky a přechody pro chodce jsou v naší režii. Pravidla nám v podstatě zákon ukládá považovat tuto akci pro účely veřejné zakázky za jednu stavbu. Proto musíme postupovat ve výběrovém řízení v souladu s krajem," vysvětlil starosta Radovan Necid, proč rada doporučila zastupitelům záměr schválit.

Na opravu silnice čeká Velké Meziříčí opravdu netrpělivě. Její stav je opravdu katastrofální a způsobuje velké nepříjemnosti řidičům. "Už předloni jsme nechali preventivně provést kontrolu vodovodu a kanálu, které pod silnicí vedou. A loni jsme kanál na Karlově opravili a ukazuje se, že to byl dobrý a prozíravý tah, bez toho by oprava komunikace vůbec nezačala," řekl starosta.

Pokud tedy vše půjde podle plánů a vyjde dotace z evropských a ze státní zdrojů, měla by oprava silnice č. 602 být hotová ještě letos. "Považoval bych to za velký úspěch, už proto, že o tuto opravu žádáme na kraji už opravdu dlouhodobě," uzavřel starosta.  

Nahoru