Firmám se daří i v krizi, nevyhnou se ale omezením

IMG 3261Už potřetí se ve svém funkčním období sešel velkomeziříčský starosta Radovan Necid se zaměstnavateli a podnikateli z města.

Kromě standardních otázek vzájemné spolupráce na tradičním adventním setkání letos diskutovali také o vývoji ekonomiky firem.


"Pro mě bylo zásadní informací to, že na firmy postupně více a více doléhají ekonomické komplikace. Přidušení ekonomiky, oslabování české koruny a celosvětová krize nepomáhají ani zaměstnavatelům v našem městě. Není sice ohrožená jejich existence, rozhodně ale nemůže naše kultura, společenské akce a sport počítat s takovou podporou, jakou ze strany firem měly dosud," řekl starosta Radovan Necid.

Starosta zaměstnavatelům přiblížil letošní nejdůležitější dění ve městě, vyzdvihl hlavně mimořádný úspěch Velkého Meziříčí v anketě Město pro byznys. Představil také letošní velké investiční akce města a krátce shrnul i spolupráci základních a středních škol a firem napomoci žákům při volbě budoucího povolání.

"Podnikatelé vesměs oceňují komunikaci s radnicí a obecně ekonomické prostředí našeho města, upozorňovali ale na horšící se ekonomické podmínky v České republice. Zdá se, že se na omezení sponzoringu našich akcí budeme muset připravit," uzavřel Necid.

Nahoru