Velké Meziříčí uspělo v soutěži Město pro byznys

M-JIH-057 1V letošním ročníku soutěže Město pro byznys obsadilo Velké Meziříčí skvělé třetí místo.

Jde o významný úspěch v tradiční prestižní soutěži a mimořádné ocenění práce radnice.


O tom, zda je prostředí ve městě příznivé pro podnikání a vytváření pracovních míst, v soutěži rozhodují sami majitelé firem a zaměstnavatelé. Ti hodnotí celkem 42 kritérií ve dvou kategoriích - podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. "Dosud jsme se v této soutěži pohybovali na 9. místě. Postup na třetí příčku jednoznačně znamená, že podnikatelé cítí, že v přístupu radnice došlo ke změně k lepšímu," interpretoval výsledky starosta Radovan Necid.

Podle něj se radnice snaží se zaměstnavateli co nejvíce mluvit a jejich konkrétní návrhy opravdu uskutečňovat. "Naší snahou je také nastavit co nejužší spolupráci firem a škol kvůli výchově budoucích kvalifikovaných pracovníků," popsal Radovan Necid.

Dlouholetým vítězem soutěže Město pro byznys je na Vysočině Humpolec, druhou příčku obsadil Pelhřimov a třetí je právě Velké Meziříčí. "Rozhodně se budeme snažit, aby naše výsledky od nynějška byly vždy ještě lepší. Ocenění chápu zejména jako uznání především pro samotné firmy a jejich snahu přetvářet naše město k lepšímu a spolupracovat s vedením města," uzavřel místostarosta Josef Komínek, který ocenění tento týden za město převzal.

pdfVýsledky hodnocení

pdfKritéria hodnocení 

M-JIH-045 1 M-JIH-058 1 M-JIH-059 1
M-JIH-067 1 M-JIH-006 1
certifikat byznys 2013 diplom byznys
Nahoru