Univerzita třetího věku byla slavnostně otevřena ve Velkém Meziříčí

0Univerzita třetího věku byla slavnostně otevřena v novém Domově pro seniory ve Velkém Meziříčí v úterý 19. dubna 2011.

Záštitu nad touto akcí převzal Petr Krčál, radní kraje Vysočina pro sociální oblast a Radovan Necid, starosta města Velké Meziříčí.

V průběhu jarních a letních měsíců letošního roku se uskuteční takzvaný ‚nultý‘ ročník Univerzity třetího věku, v rámci kterého proběhne šest úvodních seminářů s rozmanitými tématy. Přednášky se budou zabývat například tajemstvím paměti, náboženstvím, hudbou a jejími léčebnými procesy, komunikací či vlivem slunečního záření na zdraví člověka a dalšími.

V září 2011 bude potom zahájen její 1. ročník, který bude tematicky zaměřen na zdravý životní styl seniorů. Další ročník se pak bude věnovat životu na Vysočině.

Navštěvovat zmíněnou univerzitu budou moci jak obyvatelé domovů pro seniory či ústavů sociální péče, které zřizuje kraj Vysočina, tak i ostatní senioři. Kde a kdy se mohou zájemci přihlásit, bude včas zveřejněno v týdeníku Velkomeziříčsko.

Slavnostního stříhání pásky a pak následné besedy, jíž předcházel krátký recitál, se zúčastnila také zpěvačka, herečka a moderátorka Naďa Urbánková.

Více o slavnostním otevření čtěte v tištěném týdeníku Velkomeziříčsko číslo 17/2011 z 27. dubna 2011. Další fotografie z akce najdete ve fotogalerii na webových stránkách www.velkomeziricsko.cz.

Fotogalerie

Foto: Iva Horká/Velkomeziříčsko

Nahoru