Neuvěřitelné zlaté žně

DSC00252__kopieO víkendu se konalo žákovské mistrovství České republiky v alpských disciplínách. Tento rok se mistrovství pořádalo za krásného počasí v Peci pod Sněžkou. Pro velkomeziříčskou lyžařku Veroniku Čamkovou to byl jeden z hlavních vrcholů letošní sezony.

Fotogalerie

 

            V pátek byl na programu superobří slalom. Na krásně tvrdé upravené sjezdovce na Bramberku, se Veronika pustila za svým cílem konečně získat zlato z mistrovství republiky. Skvělou jízdou si svůj sen splnila a s náskokem osmi desetin zvítězila.

            Sobotní slalom, Verčina parádní disciplína, se jel na sjezdovce Javor. V prvním kole získala náskok jednu vteřinu na druhou závodnici, svoji největší soupeřku Báru Prudkovou ze Ski Bílá. To byl náskok, který byl dobrou výchozí pozicí do druhého kola. V něm sice ztratila ze svého náskoku tři desetiny, ale ve výsledku opět zvítězila s náskokem téměř jedné vteřiny. Druhé zlato se blýsklo na krku a Veroniky a trenér Ondra Vokoun tímto prohrál sázku, a jeden rok se nesmí stříhat. Radost v týmu byla obrovská, druhý nejcennější kov, nádhera.

            Na poslední den byl naplánovaný obří slalom. Po prvním kole, ve kterém Verča udělala dvě větší chyby, ztrácela tři desetiny na vedoucí závodnici. A jak sama řekla:“to je hratelná pozice, to třetí zlato chci“, taj s tímto předsevzetím odstartovala do druhého kola. Potom už z prostoru cíle pouze sledovala, jak na trati bojuje průběžně vedoucí závodnice, kterou nebyla nikdo jiná než opět závodnice ze Ski Bílá. Po projetí cílem se u jejího jména objevilo číslo 2 a to znamenalo třetí zlato pro velkomeziříčskou lyžařku.

            S takovým nádherným výsledkem počítal málokdo, o to tedy byla větší radost, že se nám to povedlo. Se třemi zlatými se Verča jasně stala absolutní vítězkou celého mistrovství. Nezbývá než jen pogratulovat a s velkým díky poděkovat za krásnou odměnu v podobě tří zlatých medailí, pro všechny co se Verči v přípravě věnuji.

            Těmito závody ovšem sezona ještě neskončila Za čtrnáct dní nás čekají závody v Itálii, konkrétně tradiční Topolino, neoficiální dětské mistrovství světa. Tři zlaté medaile z mistrovství je dobrý základ pro kvalitní výsledek na těchto prestižních závodech.

            Dostatek sil do závěru sezony Veru. SKOL.

                                                                                                                                         Ondřej Vokoun 

Nahoru