Webové stránky města se proměňují

Necid___1Webové stránky města dostaly trochu příjemnější podobu, co nevidět spustíme elektronickou knihu přání a stížností a chaty se starostou, subportály městské policie, přírody Velkomeziříčska a další inovace.

 
Každý měsíc se setkávám na veřejné debatě s každým, kdo o to stojí a denně absolvuji mnoho rozhovorů s občany. Dělám to proto, aby se mohl do správy města zapojit i ten, kdo má chuť, nebo dobrý nápad. 

Moc se mi nelíbí populistické návrhy typu internetových referend, co vymýšlí detektivní firmy, maskované za politické strany. Proto se snažím, aby ty naše debaty měly nějaký konkrétní obsah. Už to také začíná k něčemu vypadat – lidé mi sdělují věcné připomínky tu k plánovaným investicím, tu k chodu města nebo jsme se společně dokázali bavit o námitkách proti slučování našich středních škol. 

Hodně přínosné náměty také přišly k samotnému webu. Jeho uživatelé by například přivítali více možností, jak se přímo zde, elektronicky, vyjádřit k jednotlivým rozhodnutím rady a zastupitelstva a jak dát svůj názor radním a zastupitelům vědět. To mi přijde užitečné. Proto se zrovna v těchto dnech snažím se svými spolupracovníky najít způsob, jak to celé udělat. A udělat to znovu tak, aby to mělo smysl a nesklouzlo to k nějakému bezduchému internetovému hlasování či podobně. 

Myslím si stále (i když se mne někteří snaží přesvědčit o opaku), že správa našeho města není jen věcí starosty či rady, ale opravdu všech. Starosta, rada a zastupitelé jsou jen zástupci občanů, kteří mají především dohlížet na to, aby si úřad nedělal, co jej napadne. A právě proto chci, aby každý obyvatel našeho města věděl o radnici co nejvíce a aby, pokud bude chtít, ty informace získal velmi snadno. Udělám pro to maximum, neustále máme co zlepšovat.

Radovan Necid, starosta 

Nahoru