Město pomůže policistům s novým sídlem

auto_policiePolicie ve Velkém Meziříčí potřebuje k přestěhování svého sídla spíše účelovou novostavbu, než opravený starý dům. Uvedl to starosta města Radovan Necid po společném jednání se zástupci Policie ČR, Městské policie a města na výjezdu v Novém Městě na Moravě a ve Žďáru nad Sázavou.

„Umístění a stav služebny státní policie je ve Velkém Meziříčí dlouhodobě neřešený problém. Na stávajícím místě jsou policisté neviditelní a obtížně dostupní pro naše občany. Proto snahám Policie ČR o získání nové služebny rozumím,“ řekl starosta s tím, že v sousedních městech měl možnost seznámit se s nově vybudovanými služebnami, jejich vybavením a hlavně a technickoorganizační spoluprací policie a městských strážníků.

„Ukazuje se, že novostavba na zelené louce je pro policii nejen účelnější, protože si vše postaví tak, jak potřebují, ale hlavně je to v konečném důsledku i levnější. Zároveň bylo užitečné vidět, jak policie a městští strážníci umí společně komunikovat a využívat některá technická zařízení – například kamerový systém. S policií se proto shodujeme v tom, že město pomůže vytipovat vhodnou lokalitu pro novou služebnu a zároveň intenzivně podpoří spolupráci policie a strážníků,“ uzavřel starosta.     

Nahoru