Ladislav Jirků navštívil radnici, domov pro seniory i hotelovku

jirku_ladislavVelké Meziříčí navštívil 24. ledna poslanec sněmovny Parlamentu České republiky za kraj Vysočina Ladislav Jirků (TOP 09). Zúčastnil se slavnostního otevření nového domova pro seniory v Čechových sadech. Předtím se na radnici sešel se starostou Radovanem Necidem a s místostarostou Josefem Komínkem, s nimiž diskutoval o problémech našeho města. „Dotkli jsme se toho, co trápí Velké Meziříčí, tedy dopravní situace, mýtného, školství, rozpočtu města,“ popsal starosta Radovan Necid.

Poslanec Jirků je sám původní profesí učitel, tedy problémy školství jsou mu blízké a zajímal se tedy pochopitelně i o v současné době tolik diskutované slučování středních škol v rámci kraje Vysočina. V této oblasti však městu příliš pomoci nemůže, neboť střední školy, jichž by se navrhované úpravy měly týkat, zřizuje kraj a vše je plně v jeho kompetenci.

Ladislav Jirků by chtěl uspořádat ve Velkém Meziříčí svůj poslanecký den či alespoň půlden. „O to mám zájem a osvědčuje se mi to. Ať lidé mají možnost přijít se zeptat na to, co je tíží. A budu-li dopředu vědět oblast, o které by se mělo mluvit, připravím se a přizvu si i kolegy odborníky,“ uvedl Ladislav Jirků. Nereálná není ani možnost návštěvy ministra financí Miroslava Kalouska ve Velkém Meziříčí, kterou se L. Jirků pokusí dojednat.

Další cesta poslance pak vedla na schůzku s předsedou zdejšího sdružení TOP 09 Milošem Vokounem. Návštěvu Velkého Meziříčí Ladislav Jirků zakončil na hotelové škole Světlá. Prohlédl si její prostory a došlo i na besedu se studenty čtvrtého ročníku.

Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

Ladislav Jirků - poslanec sněmovny Parlamentu ČR za kraj Vysočina.

Foto: Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

Nahoru