Lidé debatovali se starostou hlavně o školách

setkani_se_starostouTřetí setkání starosty města Velké Meziříčí Radovana Necida s občany proběhlo ve čtvrtek 3. února na loutkové scéně Jupiter clubu. Další je připraveno opět na první čtvrtek v měsíci, což bude 3. března 2011.

Možná žhavé téma slučování středních škol, které v současné době hýbe městem, nebo třeba doporučení od někoho, kdo již veřejnou debatu se starostou navštívil, anebo obojí přilákalo na setkání tentokrát víc zájemců, než minule.

A dle očekávání první, co se začalo probírat, byly již zmiňované krajem navrhované změny ve školství. V ten samý den totiž Velké Meziříčí navštívila krajská radní pro školství Marie Kružíková spolu se dvěma úředníky odboru školství, mládeže a sportu krajského úřadu, a jednala s radními města. „Radní Kružíková tu byla, ale nic nového neřekla,“ sdělil občanům starosta s tím, že celý problém rozseknou až krajští zastupitelé. Ti budou rozhodovat, zda školy v kraji i ve Velkém Meziříčí sloučit a zrušit víceleté gymnázium, jak říká návrh, proti kterému obyvatelé dotčených měst protestují. „Jestli nějakého krajského radního znáte, řekněte mu o naší situaci,“ dodal ještě R. Necid. Následná debata o tomto problému zabrala většinu vymezeného času. Okrajově se dostalo i na otázky související s nedostatečnou kapacitou mateřských škol ve městě či možnost zřízení jeslí pro nejmenší děti. Starosta zmínil i jednání města se zástupci brněnské židovské obce o osudu synagog ve městě. Přitom se mnozí zajímali i o podobný problém, totiž o osud historické budovy luteránského gymnázia, která je v soukromém vlastnictví. Závěrem setkání R. Necid informoval o připravovaném vysílání z jednání městského zastupitelstva na internetu, stejně jako o chatu se starostou a o on-line knize přání stížností.

Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

Nahoru