Na mezinárodním veletrhu Regiontour se představí i Velké Meziříčí

regiontourV rámci kraje Vysočina se město Velké Meziříčí představí na prestižním mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně, který se letos koná podvacáté. Stánek bude mít v pavilonu P pod číslem 122 B. Kromě materiálů o našem městě se na něm prezentovat také Velká Bíteš. Na čtvrtek 13. ledna, kdy v deset hodin proběhne zahájení, je připraven bohatý program v duchu rodinné dovolené.

V jedenáct hodin dopoledne přednese svůj program skupina profesionálních bavičů ze Šiklova mlýna, ve čtrnáct hodin se ujme slova hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek, poté se koná ochutnávka pivovaru a další doprovodné akce, včetně tiskové konference od 15 do 16 hodin. „V průběhu veletrhu budou na stánku probíhat soutěže se zajímavými cenami. Obsluhu jako již tradičně bude zajišťovat Hotelová škola Světlá a Obchodní akademie Velké Meziříčí,“ přiblížila Květoslava Hladíková z místního turistického a informačního centra, které sídlí v budově radnice.

Od 13. do 16. ledna se tak bude na brněnském výstavišti kromě kraje Vysočina prezentovat další zhruba čtyřicítka regionálních zástupců – měst, obcí, producentů a turistických center.

Čtvrteční zahajovací den veletrhu pojala Vysočina stylově a v rámci části doprovodného programu dojde i na úpravu známého rčení na aktuální: Všechny cesty vedou na Vysočinu. „Prozradíme pouze to, že chceme být důslední, a proto se se svými aktivitami zaměříme jak na autobusovou, leteckou, tak na železniční i pěší přepravu. Čeká nás například přeznačování turistických tras nebo dokonce úprava jízdních řádů,“ prozradila Ivana Šteklová z organizačního týmu kraje Vysočina. Stánek kraje Vysočina najde veřejnost v Brně po celou dobu veletrhu pod tradičně modro-zelenou barvou pod číslem 122 v pavilonu P.

Více k tématu čtěte ve vydání týdeníku Velkomeziříčsko ve středu 12. ledna 2011.

Iva Horká/Velkomeziříčsko

Nahoru