Město získalo přes půl milionu na propagaci naučných stezek

reka_oslavaInformační panely a interaktivní panely, které budou sloužit zejména dětem, budou umístěny na stávajícím okruhu Naučné stezky Balinské údolí a na nově vyznačeném velkém okruhu Naučné stezky Nesměřské údolí. Informační materiály pro obě naučné stezky. To vše má připomenout důležitost a nezbytnost ochrany přírodního dědictví. Město získalo dotaci ve výši téměř půl milionu korun, aby stezky propagovalo.

Foto: Jiří Michlíček 

 

EU_ERDF

ROP_Jihovychod

 

 

 

 

 „Naše město je cílem turistů a návštěvníků nejen pro své historické hodnoty, jako Městská památková zóna, zámek, gotický chrám sv. Mikuláše, původně gotické radnice, památky židovské obce – židovská synagoga a mnoho dalších, ale je pro turistický ruch lákavé i z hlediska přírodních zajímavostí,“ vysvětluje místostarosta města Josef Komínek důvod, který úřad vedl k podání žádosti o dotaci na projekt Propagace Naučné stezky Balinské údolí a Naučné stezky Nesměřské údolí.

Cílem projektu je zviditelnění Naučných stezek v Balinském a Nesměřském údolí. Dále připomenutí důležitosti a nezbytnosti ochrany přírodního dědictví a utváření kulturní krajiny v současné přetechnizované době. Ukončení projektu plánováno kolem poloviny roku 2011.

Velké Meziříčí se na propagaci naučných stezek podílí společně s dotacemi z Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod. Celkové náklady jsou 580 tisíc korun, výše dotace 536 500 Kč, podíl města 43 500 Kč.

Naučné stezky - mapa

 

Veronika Poulová

Tisková mluvčí

Tel.: +420 774 107 208

 

 

 

Nahoru