Ve školách probíhají rozsáhlé opravy

img_2121.jpgVelké Meziříčí - Ve dvou základních školách, dvou mateřských školách a v knihovně ve Velkém Meziříčí probíhají rozsáhlé opravy. Celkové náklady se vyšplhají téměř k šesti milionům korun.
 





Tisková zpráva

Ve školách probíhají rozsáhlé opravy

Velké Meziříčí - Ve dvou základních školách, dvou mateřských školách a v knihovně ve Velkém Meziříčí probíhají rozsáhlé opravy. Celkové náklady se vyšplhají téměř k šesti milionům korun.

            „Opravy probíhají v Městské knihovně, mateřských školách Mírová a Sportovní a základních školách Oslavická a Sokolovská. Největší akcí je generální oprava kuchyně Základní školy Oslavická, která bude městskou pokladnu stát kolem tří milionů pětiset tisíců korun," komentuje Pavel Stupka, vedoucí odboru školství a kultury. Ve zmíněné škole se kromě kuchyně, kam bude nakoupena i část nových spotřebičů a vzduchotechniky, pracuje ještě na nové podlaze v tělocvičně. Brousí se, lakuje a bude nově nalajnovaná.

            Dalším místem, kde jsou práce v plném proudu, je Základní škola Sokolovská. Tam byly v pěti třídách vytrhány staré podlahy, jsou dávány OSB desky a poté bude položeno nové linoleum. Zároveň probíhá oprava WC ve druhém, čtvrtém a pátém patře. Ta si vyžádá asi jeden milion tři sta tisíc korun.

             „Chtěli jsme v Mateřské škole Mírová dosáhnout maximální kapacity umístěných dětí, což je v současné době dvacet osm. Více dětí dle platné legislativy ve školce být nemůže. Abychom toho dosáhli, museli jsme přebudovat toalety s umývárnami. Norma totiž udává maximálně pět dětí na jedno umyvadlo a jednu toaletu. V případě, že chceme mít ve škole více dětí než dvacet pět, je nutné počet navýšit na šest. Proto jsme se rozhodli sociální zařízení pro děti přebudovat," vysvětluje Pavel Stupka důvody, které město vedlo k rozhodnutí přebudovat prostory MŠ Mírová. Ta je jedinou ve Velkém Meziříčí, kde je možné umístit více, než pvacet pět dětí.  Rekonstrukce sociálního zařízení v obou patrech vyjde na sedm set padesát tisíc korun.

            Velké změny probíhají i v Městské knihovně, kde jsou vyměňovány kotle, rozvody, topení, podlahy i WC. I s následným vymalováním budou tyto práce město stát jeden milion tři sta tisíc korun.

           


Opravy v ZŠ Oslavická
img_2103.jpgimg_2105.jpgimg_2107.jpgimg_2104.jpg


























Rekonstrukce v MŠ Mírová
img_2109.jpgimg_2110.jpgimg_2113.jpgimg_2114.jpg































Opravy v ZŠ Sokolovská
img_2119.jpgimg_2121.jpgimg_2123.jpgimg_2132.jpg


























Opravy v Městské knihovně
img_2134.jpgimg_2136.jpgimg_2141.jpgimg_2142.jpg
























Veronika Poulová

Tisková mluvčí
Tel.: +420 774 107 208








Nahoru