Velké Meziříčí se chce stát městem bez drog

Zástupci města přijali cyklo-běžce, aby podepsali prohlášení o připojení k myšlence „Město bez drog".  „Samozřejmě, že víme o drogové problematice v našem městě. Nesmíme před tím zavírat oči," říká starosta města František Bradáč. „Děti začínají s drogami třeba už v šesté třídě, i dříve, a s tím musíme něco dělat," ještě jej doplňuje místostarosta města Josef Komínek. Oba tedy ...

 





Tisková zpráva

 

Velké Meziříčí se chce stát městem bez drog

Velké Meziříčí - Zástupci města přijali cyklo-běžce, aby podepsali prohlášení o připojení k myšlence „Město bez drog". 

 

            „Samozřejmě, že víme o drogové problematice v našem městě. Nesmíme před tím zavírat oči," říká starosta města František Bradáč. „Děti začínají s drogami třeba už v šesté třídě, i dříve, a s tím musíme něco dělat," ještě jej doplňuje místostarosta města Josef Komínek. Oba tedy neváhali a k myšlence Město bez drog se okamžitě za celé město připojili.

 

            „Chceme touto aktivitou upozornit především na nebezpečí drog. V rámci prevence se toho děje žalostně málo. Projíždíme tedy republikou a navštěvujeme zástupce měst, aby se zapojili do iniciativy Město bez drog. Zároveň lektoři, kteří sami mají zkušenost s drogami, přednáší na základních školách. Zaměřujeme se především na děti druhého stupně Základních škol, kde je riziko  experimentování s drogami nejvyšší," přibližuje celou myšlenku Měst bez drog Vlastimil Špalek, mluvčí projektu Řekni ne drogám - řekni ano životu. Ve Velkém Meziříčí lektor navštívil ŽŠ Oslavická, kde dle slov lektora žáci se zaujetím naslouchali.

 

            Jedná se o osmý ročník cyklo-běhu za Českou republiku bez drog 2010. Svým rozsahem a intenzitou je největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem. Tato aktivita chce poukázat na nedostatečnou informovanost na poli primární prevence a volá po zvýšení protidrogové osvěty. Cyklo-běh vede přes 35 měst Čech a Moravy. Celkem trasa čítá 1250 kilometrů. Ne všichni jedou celou trasu. Cyklo-běžci se střídají. Jenom asi čtyři až pět jich jede celých 1250 km.

„Pokud už někdo drogám propadne, doporučujeme efektivní Hubbardův detoxikační program pro drogově závislé, výhradně bez použití náhražkových drog," ještě doplňuje Vlastimil Špalek.

            Celá akce vyvrcholí v Praze v pátek 18. června. Arch s podpisy měst, která se připojila k myšlence Město bez drog, poputuje do Senátu ČR. 

Veronika Poulová
Tisková mluvčí
Tel.: +420 774 107 208

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Nahoru