Ve Velkém Meziříčí budou umístěny nové nádoby na odpad

asecol.jpg
Velkomeziříčští občané mají v současné době možnost třídit odpad do čtyř kontejnerů. Na plast, papír, sklo čiré a sklo barevné. Do konce letošního roku by se měly objevit kontejnery nové. A to na elektrozařízení.

 







Tisková zpráva

Ve Velkém Meziříčí budou umístěny nové nádoby na odpad

Velké Meziříčí - Velkomeziříčští občané mají v současné době možnost třídit odpad do čtyř kontejnerů. Na plast, papír, sklo čiré a sklo barevné. Do konce letošního roku by se měly objevit kontejnery nové. A to na elektrozařízení.

            V současnosti systém funguje tak, že chcete-li vyhodit starou autobaterii, žehličku, rychlovarnou konvici..., musíte zařízení odvézt do sběrného dvora. Tím, že umístíme kontejnery po městě, zjednodušíme občanům práci a umožníme jim zbavit se elektrozařízení i mimo otevírací dobu sběrného dvora," vysvětluje starosta města František Bradáč.

            Kontejnery by měly být umístěny do konce tohoto roku v ulicích Čechova, Bezručova, Pionýrská a Radnická. „Cílem bylo rozmístit čtyři nabízené nádoby na elektroodpad rovnoměrně po celém území města z hlediska docházkové vzdálenosti. Dále byl brán v potaz stav stanoviště, na kterém bude nádoba stát, jeho kapacita i přístup pro svozovou techniku," podotýká Jiří Zachar, vedoucí odboru životního prostředí. „V budoucnu budeme jednat i o možnosti navýšení počtu kontejnerů," ještě dodává.

            Zpětný odběr bude zajišťovat společnost, která zde kontejnery na základě smlouvy s Městským úřadem umístí. Umístění i zpětný odběr budou bezplatné.

Do kontejneru bude možné vhodit zařízení informačních technologií a telekomunikačních zařízení, spotřebitelská zařízení, hračky, vybavení pro volný čas a sporty, lékařské přístroje s výjimkou všech implantovaných a infikovaných výrobků a přístroje pro monitorování a kontrolu.

Veronika Poulová
Tisková mluvčí
Tel.: +420 774 107 208

Nahoru