Vítejte u brány nebes

"cm.gifVítejte u brány nebes," tak přivítal účastníky moderátor, který posluchače provázel slavnostním zahajovacím koncertem již patnáctého ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Concentus Moraviae. Ten zazněl v Předklášteří u Tišnova. Do prostor Porta coeli zavítal i starosta města Velké Meziříčí František Bradáč.

 



Tisková zpráva

Vítejte u brány nebes

Tak přivítal účastníky moderátor, který posluchače provázel slavnostním zahajovacím koncertem již patnáctého ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Concentus Moraviae. Ten zazněl v tišnovském Předklášteří. Do prostor Porta coeli zavítal i starosta města Velké Meziříčí František Bradáč.

           Je to vždy velká událost. Téměř měsíc probíhají po kraji Vysočina a Jihomoravském kraji koncerty klasické hudby a jazzu. Pro milovníky hudby je účast byť jen na jednom koncertě velkým zážitkem," vyjadřuje se ke koncertu František Bradáč.

            Přinést kvalitní kulturu i do menších měst. To je hlavní myšlenkou festivalu. Ve třinácti městech České republiky koncertují muzikanti různých národností. Městy jako Kyjov, Brno, Žďár nad Sázavou, Třebíč, ale v neposlední řadě i Velké Meziříčí, budou znít tóny barokní a jazzové hudby. V našem městě se budeme moci zaposlouchat do zpěvu Marca Beasleyho v doprovodu cembalisty Guida Moriniho v Zámecké jídelně v neděli 13. června. Program: „RECITAR CANTANDO".

Dále ve středu 23. června se připravme na mimořádně silnou sestavu česko-polského tria fenomenálních muzikantů, jejichž frontman je nejen výrazným skladatelem zásobujícím trio vlastními kompozicemi, ale také experimentátorem se svérázným přístupem k jiným žánrům. 

David Dorůžka Trio
David Dorůžka - kytara
Michal Baranski - kontrabas
Lukasz Zyta - bicí
program:
Wandering Song

Bližší informace o koncertech naleznete na webové adrese
http://www.concentus-moraviae.cz/

Veronika Poulová

Tisková mluvčí
Tel.: +420 774 107 208

Nahoru