Tři roky Czech POINTu na Městském úřadě Velké Meziříčí

img_1699.jpg
Za tři roky provozování Czech POINTu na Městském úřadě ve Velkém Meziříčí bylo vydáno 4075 výpisů. Z toho nejčastěji výpis z Rejstříku trestů (2140), Katastru nemovitostí (836) a z Obchodního rejstříku (722).
 



Tisková zpráva

Tři roky Czech POINTu na Městském úřadě Velké Meziříčí

Velké Meziříčí -  Za tři roky provozování Czech POINTu na Městském úřadě ve Velkém Meziříčí bylo vydáno 4075 výpisů. Z toho nejčastěji výpis z Rejstříku trestů (2140), Katastru nemovitostí (836) a z Obchodního rejstříku (722).

            „Do projektu Czech POINT jsme se přihlásili před třemi roky jako jedno z prvních dvanácti měst. Chtěli jsme především pomoci zredukování přílišné byrokracie občan - veřejná správa, kdy lidé museli navštívit několik úřadů, když chtěli vyřídit jednu záležitost," vysvětluje Josef Švec, vedoucí správního odboru.

Co je Czech POINT
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál. Cílem projektu Czech POINT je vytvořit garantovanou službu pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho universálního místa, kde je možné získat a ověřit data z veřejných i neveřejných informačních systémů, úředně ověřit dokumenty a listiny, převést písemné dokumenty do elektronické podoby a naopak. Jde tedy o maximální využití údajů ve vlastnictví státu tak, aby byly minimalizovány požadavky na občany. V současné době stále dochází k rozšiřování funkcí a postupnému zdokonalování služeb Czech POINTU, které je zcela závislé na technologickém zázemí, které poskytuje MV ČR. Cílem pracovníků Městského úřadu však je předcházet jakémukoliv omezení provozu, které by se mohlo dotknout veřejnosti.

Czech POINT je umístěn v rekonstruované budově MěÚ nad Českou spořitelnou v 1. patře. Chcete-li se vyhnout frontám, objednejte se přes oficiální internetové stránky města http://www.mestovm.cz/, kde v horním menu najdete Vyvolávací systém, dále zvolíte možnost Objednání a dále postupujete intuitivně.

img_1702.jpg














Veronika Poulová
Tisková mluvčí
Tel.: +420 774 107 208

Nahoru