Některá hřiště byla osázena zelení

vysadba_hliniste_ii.jpgVětšina dětských hřišť, která nechalo město zbudovat, je již zaplněna dětmi a slouží svému účelu. Na letošní jaro už čekala pouze výsadba okrasných dřevin v jejich okolí.


Foto: Pavel Kříž
 


Tisková zpráva

Některá hřiště byla osázena zelení

Velké Meziříčí - Většina dětských hřišť, která nechalo město zbudovat, je již zaplněna dětmi a slouží svému účelu. Na letošní jaro už čekala pouze výsadba okrasných dřevin v jejich okolí.

„V květnu byla u nedávno dokončených dětských hřišť v lokalitách Hliniště, Jordánek  a Hornoměstská provedena výsadba zeleně. Z keřů to byl zimostráz, skalník, kručinka, mochna, višeň, tavolníky, šeřík, vajgélie, meruzalka, zlatice, ptačí zob nebo jalovec a ze stromů byly vysazeny jabloň, javor, habr, buk a lípa,"  říká Jiří Zachar, vedoucí odboru životního prostředí. Stromy a keře byly vybrány s ohledem na místní přírodní podmínky a uspořádání jednotlivých hřišť.

            Hřiště v ulici Oslavická bude dokončeno koncem června 2010. Jedná se o poslední a největší v celé akci budování dětských hřišť.

Velké Meziříčí se na výstavbě hřišť podílí společně s dotacemi z Regionálního operačního programu Jihovýchod, který  podporuje dotacemi z Evropského fondu pro regionální rozvoj především investiční projekty realizované v Jihomoravském kraji a na Vysočině. Celkové finance jsou 6, 4 milionů korun, z toho jsou čtyři a půl milionu korun dotace a zbytek vlastní zdroje města.

Veronika Poulová
Tisková mluvčí
Tel.: +420 774 107 208

Nahoru