Výsledky měření Městskou policií ve Velkém Meziříčí

V minulém roce byla radou města odsouhlasena výpůjčka měřícího zařízení pro městskou policii. Od té doby proběhlo několik měření a výsledky ukazují, že řidiči jezdí rychleji, než by měli i přesto, že začátek i konec měřeného úseku je vždy označen přechodným dopravním značením.
 


Tisková zpráva

Výsledky měření Městskou policií ve Velkém Meziříčí


Velké Meziříčí -  V minulém roce byla radou města odsouhlasena výpůjčka měřícího zařízení pro městskou policii. Od té doby proběhlo několik měření a výsledky ukazují, že řidiči jezdí rychleji, než by měli i přesto, že začátek i konec měřeného úseku je vždy označen přechodným dopravním značením.

„Poslední měření proběhlo v jednom dni v druhé polovině dubna v ulicích Třebíčská a Oslavická v době od devíti do čtrnácti hodin. Nejvyšší pokutu jsme uložili řidiči, který v místě, kde je nejvyšší dovolená rychlost třicet kilometrů v hodině, jel rychlostí téměř dvojnásobnou," přibližuje měření Petr Dvořák, vedoucí městské policie.

Výsledky měření:

Třebíčskou ulicí po dobu měření projelo 387 vozidel, přičemž nejvyšší povolenou rychlost 50 km / h překročili 4 řidiči. Nejvyšší naměřená rychlost byla 58 km / h.

Oslavickou ulicí po dobu měření projelo 73 vozidel, přičemž 11 řidičů překročilo nejvyšší dovolenou rychlost, v tomto případě 30 km /h. Nejvyšší naměřená rychlost v tomto úseku byla 56 km / h.


Veronika Poulová

Tisková mluvčí
Tel.: +420 774 107 208

Nahoru