Na místech označených parkovacím kotoučem můžeme stát dvě hodiny!

Zastupitelstvo města rozhodlo o prodloužení doby stání na místech označených parkovacím kotoučem. Od 26.11.2009 je možné na těchto místech stát dvě hodiny.





Tisková zpráva 


Na místech označených parkovacím kotoučem mohou velkomeziříčští stát dvě hodiny 


Velké Meziříčí – 27.11.2009
 

Parkovací systém, kdy 1/3 parkovacích míst na Náměstí byla označena parkovacím kotoučem s možností omezeného stání na jednu hodinu, byl rozhodnutím zastupitelstva změněn. Nyní je možné na takto označeném místě stát dvě hodiny.
 
             „Po zavedení nového parkovacího systému  jsme od našich občanů dostávali řadu připomínek. Nespokojeni byli s časovým omezením, kdy hodina na vyřízení potřebných záležitostí byla nedostatečná. Zastupitelstvo města vyšlo připomínkám vstříc a schválilo rozšíření z jedné hodiny na dvě,“ vysvětluje důvody, které vedly k prodloužení doby stání na místech označených parkovacím kotoučem, František Bradáč, starosta. „Nicméně systém se osvědčil. Došlo k tomu, co jsme od něj očekávali, tedy k obměně aut na Náměstí a s tím spojenou možností bez problémů zaparkovat,“ doplňuje.


Co vůbec vedlo vedení města k zavedení podobného parkovacího systému?
Podle starosty města to bylo především natolik zaplněné Náměstí, že bylo prakticky nemožné tam zaparkovat a jít například vyřídit něco do banky. Než vyšel parkovací systém v takové podobě, jak jsme ho poznali koncem září, prošel  v zastupitelstvu četnými diskuzemi.
Původně měla být všechna parkovací místa po vnitřním obvodu náměstí vyhrazena k parkování na omezenou dobu jedné hodiny, přičemž mělo být vybudováno nové odstavné parkoviště obchodního domu v blízkosti centra. Poté byla navržena varianta další - parkovacím kotoučem označit přibližně 1/3 parkovacích míst na Náměstí s omezeným stáním na jednu hodinu. To se ale nesetkalo s nadšením veřejnosti a zastupitelé na svém jednání 24. listopadu schválili snad konečnou úpravu, tedy parkovací kotouče na 1/3 Náměstí s omezeným stáním na dvě hodiny.  


Veronika Poulová
Tisková mluvčí
tel.: +420 774 107 208   
Nahoru